joi, 23 octombrie 2014

Sistemul reprezinta un ansamblu de elemente de interactiune capabile sa functioneze in cadrul caruia se desfasoara procesul de conducere. Teoria sistemelor ne permite sa distingem un sistem de altul, sa studiem ordinea, organizarea si complexitatea acestuia.


 n sistem reprezinta ”un ansamblu de elemente (componente) interdependente, intre care se stabileste o interactiune dinamica, pe baza unor reguli prestabilite, cu scopul atingerii unui anumit obiectiv. Sistemul informatic este o parte a sistemului informational prin intermediul caruia se asigura prelucrarea automata a datelor, in vederea obtinerii informatiilor cerute de multipli utilizatori.
Sistemului informational in administratia publica trebuie sa aiba in vedere caracteristicile generale ale oricarui sistem informational, indiferent daca se refera la contabilitate, resurse umane sau evidenta  programelor da finantare si de dezvoltare. Ca orice sistem, si sistemele informationale din administratie transforma intrarile in iesiri. Prelucrarea informatiilor este un proces de transformare in care datele sunt transformate in informatii. Diferenta dintre data si informatie poate crea confuzii deoarece datele reprezinta ansamblul descrierilor unui fenomen sau proces, in timp ce informatiile sunt cele prin care se desemneaza o stire, imagine cu care se exprima un eveniment, o stare, o situatie, o actiune. In conditiile actuale, datorate utilizarii mijloacelor electronice de calcul in administratia publica, introducerea sistemului informational devine tot mai mult legata de studiul sistemelor informatice.

 Sursa informatiilor :

 http://www.rasfoiesc.com/educatie/informatica/Sistemul-informational-si-sist18.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu